Svenska Truecaller får konkurrens

Appar Facebook har lanserat nya appen Hello som blir en direkt konkurrent till Truecaller.

Svenska Truecaller får konkurrens

Hello är tänkt att ersätta din vanliga telefonapp och knyter ihop din telefon med Facebook. Det innebär att du kan söka personers telefonnummer direkt i appen och att när någon ringer upp dig får du dem presenterade med deras Facebookprofil. Skulle du bli uppringd av någon som saknar Facebook är det ändå möjligt att se om andra Facebookanvändare blockerat numret.

Truecaller konkurrent

Konceptet liknar på många sätt den svenska appen Truecallers funktioner, den största skillnaden är att Hello använder Facebooks databas över telefonnummer medan Truecaller baserar den på sina användares kontaktböcker. Funktionen att kunna upptäcka om oönskade personer, som till exempel telefonförsäljare, ringer är en viktig del i Truecallers framgång. Facebooks alternativ kan möjligen vara lite svagare mot telefonförsäljare då de inte säkert väljer att registrera sina telefonnummer men möjligheten att se ifall andra användare blockerat numret kan väga upp för det.

Lockar med fler funktioner

Hello sammankopplas förutom med den vanliga Facebookappen också med deras meddelandeapp Messenger. Det gör det möjligt att ringa och sms:a andra Messengeranvändare direkt från Hello.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.