Svenska Vodafone blir Telenor

Nu är det klart att svenska Vodafone byter namn till Telenor. Samtidigt lovar Telenor att bli en stark utmanare till Teliasonera på den svenska marknaden.

Telenor ska på allvar utmana Telia på den svenska och nordiska telekommarknaden, skriver Telenor i ett pressmeddelande idag. Under våren 2006 kommer Vodafone Sverige att byta namn till Telenor. Företaget utlovar att kunderna redan innan sommaren ska märka av förändringen i form av nya erbjudanden.

– I Sverige kommer vi att ta en utmanarposition där vi ska bli en innovatör i vårt sätt att alltid utgå från kundens situation och behov. Med Telenor som varumärke och tillsammans med övriga svenska bolag som ingår i Telenorfamiljen har vi nu en stor möjlighet att verkligen förändra vår bransch, från teknikdriven till kunddriven, säger Johan Lindgren, vd för Telenors svenska mobilverksamhet.

Enkla fakturor

Johan Lindgren ger tre konkreta löften till kunderna. Inom en månad utlovar han att de ska få Sveriges enklaste mobilfaktura och redan under våren kommer det första erbjudandet kring mobiltelefoni till fastpris för privatkunder.

Dessutom introduceras fler helhetslösningar till både företags- och privatkunder; till exempel kommer kunder till Bredbandsbolaget, som också ingår i Telenorkoncernen, att till sommaren kunna ta med sina bredbandsabonnemang till sommarstugan tack vare en mobil uppkoppling.

Telenor är idag en internationell aktör med verksamhet i 12 länder. I pressmeddelandet finns inga uppgifter om eventuella namnbyten för Telenors andra svenska uppköp, Bredbandsbolaget, Glocalnet eller Djuice.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.