Svenskar bra på mobil säkerhet

Mobilt Svenska anställda hanterar sina mobila enheter på ett mer ansvarsfullt sätt än i de flesta andra länder. Det visar en ny undersökning som Aruba Networks genomfört.

Arubas undersökning genomfördes bland 11 500 anställda på företag och myndigheter i 23 länder. Sammantaget visar den att anställda i Europa och USA hanterar sina mobiler på ett relativt sett säkrare än i asiatiska länder. Sverige är ett av länderna som utmärker sig som särskilt säkert.

Några av resultaten i undersökningen är följande:

– 16 procent av svenskarna i undersökningen inte använde något lösenord för att skydda sina jobbmobiler. Samma siffra i Malaysia var 29 procent.

– Av alla länder var svenskarna allra minst villiga att låna ut sina jobbmobiler till någon annan. Kineserna lånade i genomsnitt ut dem 19 gånger per månad, i Sverige stannade det vid sju gånger.

– Nära hälften av medarbetarna från Förenade Arabemiraten (48 procent) erkände att de förlorat data genom att de använt sina mobiler på ett felaktigt sätt. I USA var siffran 24 procent.

Sammantaget var Sverige, Norge, Storbritannien, USA och Kanada de fem länder som har de mest säkra medarbetarna. Malaysia, Thailand, Sydkorea, Kina och Förenade Arabemiraten hade de mest osäkra.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter