Svenskar ser positivt på distansarbete – men efterlyser bättre teknik

kontoret Vi trivs på hemmakontoret men saknar bland annat den sociala kontakten med kollegorna.

Svenskar ser positivt på distansarbete –  men efterlyser bättre teknik

Kommunikationsföretaget Poly har undersökt hur svenskar ser på distansarbete. Det visar sig att vi är övervägande positiva till fenomenet, även om vi också upplever en del nackdelar.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår unika digitala Premium-tjänst öppen bara för prenumeranter.
  • Ett nischat nyhetsbrev för just ditt intresseområde; Professional eller Contact Center.
  • Full tillgång till vår digitala kunskapsbank med över 16 000 artiklar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Vi saknar inte helt oväntat den sociala samvaron med kollegorna på kontoret men uttrycker också att bristfälliga tekniska verktyg och förutsättningar är bland de stora nackdelarna med distansarbetet – något som faktiskt får oss att sticka ut i en internationell jämförelse.

”Mycket mer medvetna”

– De här, relativt stora, skillnaderna mellan svenskarna och andra länder kan förstås tolkas som att vi har betydligt sämre utrustning och ytor här, men det kan lika gärna handla om att svenska arbetstagare är mycket mer medvetna om vilken skillnad rätt teknik och arbetsmiljö gör för produktiviteten och hälsan, och ställer krav utifrån det, säger Anders Blak Pedersen, Nordenchef på Poly.

Mindre än fem procent av de svenskar som jobbat helt eller delvis på distans under coronapandemin upplever att det endast finns nackdelar med det. Mer än dubbelt så många säger i stället att de enbart har upplevt fördelar med den nya tillvaron.

Minskad stress

De fördelar som lyfts fram är minskad stress, bättre balans mellan arbete och fritid och att man lägger mindre tid och pengar på att pendla till och från jobbet.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.