Swappie vill bli störst på återanvända mobiler – hämtar in en miljard kronor

hållbarhet Handeln med cirkulär elektronik fortsätter att växa. En finansieringsrunda ska hjälpa finska Swappie att etablera sig i nya länder.

Swappie vill bli störst på återanvända mobiler – hämtar in en miljard kronor

Finska e-handelsföretaget Swappie renoverar och säljer begagnade Iphone sedan knappt sju år tillbaka och finns i dag i 15 europeiska länder. Tillväxten har gått i rasande takt och nu tar man in ytterligare en miljard kronor i en finansieringsrunda.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Swappie uppger att man redan renoverat och sålt vidare över en miljon mobiler och avsikten är nu att växa i framförallt Italien och Tyskland men även andra europeiska länder. Målsättningen är att bli den ledande aktören i Europa inom återanvändning av mobila enheter.

Lika vanligt som att köpa en begagnad bil

– Människor letar i allt högre grad efter sätt att minska sin miljöpåverkan, och inser att ett sätt att göra detta på är genom inköp av renoverade smartphones. Vi tror att Swappie kan öka konsumenternas medvetenhet och förtroende för sektorn genom att standardisera kvaliteten, främja hållbarhet och göra det lika vanligt att köpa en renoverad smartphone som att köpa en tidigare ägd bil, säger Sami Marttinen, medgrundare och vd för Swappie.

Swappie har vuxit snabbt under de senaste åren. Under 2020 sålde man produkter för 97 miljoner euro, vilket är 66 miljoner euro än året dessförinnan.

– Marknadspotentialen för renoverade smartphones är enorm. Den totala smarttelefonmarknaden är värd 100 miljarder euro i Europa, varav använda eller renoverade telefoner uppgör drygt 10 procent av totalen idag. Eftersom endast 25 procent av alla använda telefoner för närvarande kommer ut på marknaden igen finns det en enorm tillväxtpotential för marknaden av renoverade telefoner, säger Emma Lehikoinen, Chief Operating Officer på Swappie.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.