Sybase störst på mobil device management

Afaria, Sybase lösning för hantering av mobiltelefoner och surfplattor, fortsätter att vara populär hos kunderna visar en ny rapport från analysföretaget IDC.

Sybase störst på mobil
device management

För tionde året i rad rankar IDC i sin rapport Sybase som den viktigaste leverantören inom mobil device management, mdm. Deras plattform Afaria uppges ha knappt 20 procent av den växande marknaden.

– Nya surfplattor, en ökad användning av smarta mobiler och allt fler mobila företagsappar har gjort att företagen har ett enormt behov av att säkra och hantera sina mobila enheter och applikationer. Uppmuntrande nog så finns det i dag teknik och lösningar som gör att företagen kan ta ett strategiskt grepp om sin mobilsatsning, säger Stacy Crook, senioranalytiker inom företagsmobilitet på IDC.

Enligt IDC handlar det om att erbjuda samma möjligheter som för vanlig pc-administration men också specifika funktioner för mobila enheter, till exempel fjärrlåsning och radering, lokaliseringstjänster och distribution av appar.

– Att lyftas fram av IDC under hela tio år som ledande inom MDM är ett bevis för att kunderna uppskattar våra mobila lösningar, säger Hardy Nelson, vd för Sybase i Norden och Benelux.

Fakta

Tio största mdm-leverantörerna

1. Sybase 19,7 %

p>2. Microsoft 15,0 %

3. HP 6,5 %

4. IBM 6,5 %

5. Symantec 5,5 %

6. BMC 4,3 %

7. Odyssey 4,2 %

8. SOTI 3,3 %

9. Good 3,2 %

10. CA Technologies 3,1%

Bland de 20 största aktörerna klättrar företaget Mobile Iron snabbast på listan. Mellan 2009 och 2010 ökade de över 200 procent och nu har strax under två procent av den totala marknaden.

Källa: IDC, Worldwide Mobile Device Management Enterprise 2011 – 2015 Forecast and 2010 Vendor Shares

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.