Så hackades T-Mobile – 54 miljoner användare drabbade

Säkerhet Nu avslöjar amerikanska operatören T-Mobile vilket tillvägagångssätt hackarna använde för att få tillgång till miljontals känsliga kunduppgifter.

Så hackades T-Mobile – 54 miljoner användare drabbade

För några veckor sedan stod det klart att operatören T-Mobile fallit offer för en omfattande hackerattack där känsliga personuppgifter för både privat- och företagskunder läckt. Så många som 54 miljoner personer ska vara berörda av intrånget, såväl nuvarande som tidigare kunder hos operatören enligt Fierce Wireless.

T-Mobiles vd Mike Sievert berättar nu att servrarna föll offer för en brute force-attack och att man lovar att skruva upp nivån på sin it-säkerhet. Brute force innebär att servern på kort tid bombarderas med en mängd olika inloggningsuppgifter och teckenkombinationer.

”Något de lyckades med”

Eftersom händelsen är under utredning av amerikanska polismyndigheter vill inte vd:n avslöja ytterligare detaljer om intrånget, men säger att “de här individerna hade som målsättning att bryta sig in och stjäla data, något de lyckades med”.

En artikel i tidningen Wall Street Journal pekar ut en 21-åring som ansvarig för attacken. Han säger till tidningen att T-Mobiles säkerhet är usel och att han hittat en oskyddad router efter att ha använt ett fritt tillgängligt verktyg på nätet.

T-Mobile är i dag den nästa största mobiloperatören i USA, efter att ha gått samman med Sprint. Störst på marknaden är Verizon.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!