T3 lanserar mobiltelefoni

3G Umeå-baserade operatören T3 börjar sälja mobiltelefoni till både företag och privatkunder. Lanseringen bygger på ett samarbete med TDC, men inget av bolagen vill i nuläget ge besked om vilken modell som används för avtalet.

T3 lanserar mobiltelefoni

T3s mobilabonnemang till företag finns i fyra varianter. Den dyraste kostar 499 kronor i månaden och inkluderar 10 GB data, fria samtal och 3000 sms. Den billigaste kostar 79 kronor i månaden och inkluderar 1 GB data, med samtal för 59 öre i minuten och sms för 59 öre.

Generellt är det fokus på mobildata och 4g-telefoner i T3s mobilerbjudande. Det ska vara ”rejält laddat med surf”, är marknadsbudskapet.

Det blir desto fösiktigare när Telekom idag ber om klargörande uppgifter kring T3s samarbete med TDC, som i sin tur är en virtuell mobiloperatör i Tele2s nät.

– Vi har ett samarbete med TDC. Tyvärr kan jag inte ge mer information än så idag, säger Johan Westermark, kommunikationsansvarig på T3.

”Ingen grossistverksamhet”

TDCs presschef Niclas Karnhill hänvisar till ett flera veckor gammalt uttalande i Telekomnyheterna från TDCs produkt- och marknadsdirektör Catharina Hedborg där hon kommenterar samarbetet med T3:

– Det är en vanlig mobiltelefoniaffär, i likhet med alla andra vi gör inom området. Vi har för närvarande ingen grossistverksamhet gällande mobiltelefoni, och om det framöver kommer att bli aktuellt så kommer vi att göra det i samråd med vår partner Tele2.

Hur det samtidigt är möjligt för T3 att sälja simkort med den egna logotypen på kan inte TDC ge besked om idag, men lovar återkomma med svar.

Även T3 ”hoppas kunna återkomma med mer information inom kort”.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.