T3 ökar räckvidden med Teliaavtal

Senaste operatören att bli tjänsteleverantör i Telias öppna fibernät är T3. För att ytterligare öka räckvidden kompletterar de också med kopparaccess.

Telias öppna fibernät har lämnat teststadiet och börjar nu på allvar fyllas med tjänsteleverantörer. Norrländska uppstickaren T3 är senast i raden att skriva avtal med Telia om att leverera telefoni och bredbandstjänster i nätet.

– Vi siktar på stark tillväxt i de öppna stadsnäten och då blir Telia en viktig strategisk partner med ambitiösa mål för utbyggnad av fiber i Sverige, konstaterar Henrik Nilsson, marknadschef på T3.

Avtalet med Telia betyder inte att T3 lämnar andra fibernät där de är tjänsteleverantörer utan bara att de ökar sin räckvidd.

– Det som skiljer vårt fibererbjudande till tjänsteleverantörerna från andra operatörers är att det omfattar och ser likadant i hela Sverige. Det ger också samma möjligheter till både små och stora operatörer, säger Fredrik Lerigon, chef för Telia Operator Busniness.

Både fiber och koppar

Men även om T3 nu får tillgång till fler potentiell fiberkunder än tidigare räcker det enligt Henrik Nilsson inte. Förutom avtalet kring det öppna fibernätet har T3 därför också gjort upp med Telia om att få leverera bredband via adsl med hjälp av grossisttjänsten Telia IP Stream Enhanced.

– Med Telias kopparbaserade bredbandsplattform ökar vi vår levererbarhet samtidigt som vi tillgodoser de kvalitetskrav vi har på våra tjänster, säger Henrik Nilsson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.