Tajt fajt mellan Android och Ios

Apples Iphone 4 och 4S har dominerat Telias försäljning sedan årsskiftet. Men med Samsung som anförare knappar Androiderna in på försprånget och ligger nu bara sex procent efter.

Tajt fajt mellan Android och Ios

I takt med att antalet Android-mobiler ökar på marknaden och allt fler appar utvecklas för operativsystemet hårdnar kampen gentemot Apple Ios. Under mars månad stod Ios för 16 procent mer av försäljningen än Android i Telias sortiment. I april har försprånget krympt till sex procent.

Analysfirman IDC pekade nyligen ut Samsung som världens största smartphone-leverantör. Och det är just Samsung som med Galaxy S II, Galaxy Y och Galaxy Mini driver försäljningen av Android i Telias butiker. Längre ner i listan återfinns även Sony Mobiles Xperia S, som introducerades i mars.

– Kampen mellan de två stora operativsystemen hårdnar och nu skiljer det inte mycket emellan. Dets iii ska bli spännande att följa utvecklingen under året och se vilken mobillansering som får störst betydelse för topplaceringen bland operativsystemen. En intressant modell är Samsung Galaxy S III, som väckt stort intresse. Vi har redan fått in flera förköp av produkten, berättar Patrik Granström, försäljningschef på Telia.

Fakta

Apriltoppen

1. Apple Iphone 4S (1)

2. Apple Iphone 4 (2)

p>3. Samsung Galaxy S ll (3)

4. Samsung Galaxy Y (5)

5. Samsung Galaxy Mini (4)

6. Sony Xperia S (7)

7. Sony Ericsson Ray (NY)

8. Sony Ericsson Active (8)

9. Nokia Lumia 800 (6)

10. Samsung Galaxy Xcover (9)

OPERATIVSYSTEM

1. Apple Ios (1)

2. Android (2)

3. Windows Phone (3)

Statistiken baserar sig på försäljningen i 85 Telia-butiker runt om i Sverige, samt i Telias kundtjänst och webbutik.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.