Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Tålig LG med assistent

Mobilt Under MVC i Barcelona lanserar LG G6 som årets flaggskepp och lyckas sticka ut från mängden tack vare en namnkunnig assistent.

Tålig LG med assistent

Målet med nya flaggskeppet G6 har enligt LG varit att utveckla en smartphone som är enkel att hantera i en hand samtidigt som den har en stor skärm. I och med detta har LG tagit fram en 18:9-skärm på 5,7 tum som alltså är dubbelt så hög som den är bred. Man har även passat på att runda av skärmens kanter så att den numera följer mobilens former och dessutom täcker fyra femtedelar av framsidan. I och med den rundade formen menar LG att mobilen av metall och glas är deras tåligaste någonsin, vilket förstärks av att det även är den första i G-serien som är ip68-kapslad.

Om vi bortser från lite uppgraderad och förbättrad kamerateknologi jämfört med G5 så sticker LGs flaggskepp ut lite grann bland konkurrenterna tack vare Google Assistant. Den digitala assistenten har hittills bara varit tillgänglig för Googles egna Pixel-telefoner men kommer nu alltså färdig förpackad i G6.

Inuti skalet hittar vi ett batteri på hyfsade 3 300 mAh som ska kunna laddas från 0 till 100 procent på 96 minuter. På grund av det damm- och vattentäta chassit har dock LG valt att göra batterilösningen icke löstagbar. Valet av Qualcomm Snapdragon 821 istället för den vassare 835 ska enligt LG vara att 821 passade bättre till designen och ska därför också göra G6 mer stabil och tillförlitlig.

Cirkapris och lanseringsdatum i Europa är i skrivande stund inte spikat.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter