Tar över kunder från ip-telefoniföretaget

IP-telefoni Weblink tar över kundstocken från Svenska IP-telefonibolaget. De senare har inte samma möjligheter att utveckla plattformen och därför får kunderna byta till en ny leverantör.

Totalt är det ett 60-tal kunder som flyttar med när Weblink köper kundstocken från Svenska IP-telefonibolaget. Anledningen till köpet är att Svenska IP-telefonibolaget skulle behöva utveckla sin tjänst, men inte mäktar med. Lösningen blev att kunderna får flytta med till Weblink som har bättre möjligheter att genomföra den utveckling som krävs.

– I och med att vi redan har utvecklingsteam och backoffice så är det rena guldgruvan för oss att få in nya kunder till stocken, säger Weblinks vd Bo Kjellberg.

Att affären blev av beror på att han helt enkelt satte sig och ringde runt till ett antal aktörer som var aktuella – mindre spelare inom ip-telefoni. Och enligt honom fanns ett intresse från flera aktörer.

– Många är lyhörda. Största hajpen har nog lagt sig lite nu när alla stora aktörer har sina plattformar, säger Bo Kjellberg.

Kunderna från Svenska IP-telefonibolaget flyttar nu över till Weblink och enligt Bo Kjellberg ska det göras när kunderna själva upplever att det passar dem.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.