Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Taskig uppkoppling ett dolt kostnadshål

Uppkoppling Dåliga mobiluppkopplingar och låg prestanda är en kostsam historia för företag.
I en ny studie framgår det att förlusten kan ligga på 180 000 kronor om året per användare.

Taskig uppkoppling ett dolt kostnadshål

Mobil teknik är i dag livsviktigt för att bedriva verksamhet. Företag och verksamheter förlitar sig på realtidsåtkomst av information för att kunna utföra sina sysslor och det är länge sedan som uppkoppling blev affärskritisk teknik.

I en ny undersökning av VDC Research på uppdrag av Soti märks det att uppkopplingsberoendet är stort. Enligt deras studie kan en tappad uppkoppling eller en dåligt fungerande app leda till en förlust på närmare 180 000 kr om året per användare. Detta då en incident kan leda till uppemot 100 minuter i förlorad produktivitet – alltså 23 procent av en normal arbetsdag.

Vidare studerade man även användandet av EMM-lösningar (Enterprice Mobility Management) och såg att även om nästan alla företag har hög mobilitet – är det många som inte drar nyttan av ett bra organisationssystem. Och om det var stora förluster i tappad uppkoppling – tänk då hur många minuter om dagen det går att spara i effektivisering av styrningen.

Många har dålig koll på ”mobil-ROI”

I VDC Researchs studie framgick det att ökad produktivitet var den viktigaste affärskritiska drivkraften samt en starkt bidragande orsak till investeringar i mobilteknik.

En annan sak som blev smärtsamt tydlig var hur snabbt vi blivit mobila. Detta i form av hur dålig koll företagen faktiskt har på hur viktigt området är.

– Uppriktigt sagt blev vi chockade av att höra att 30 procent av de tillfrågade uppgav att de inte kunde fastställa avkastningen, ROI, från mobilitet. Detta tyder på att it-avdelningarna och deras interna affärspartners behöver göra ett bättre jobb med att visa upp vilken roll mobiliteten har för att driva intäkter och öka produktivitet, säger Shash Anand, chef för produktstrategi på Soti.

Om studien

VDC genomförde en global undersökning bland beslutsfattare inom mobilitet i stora organisationer som spänner över flera branscher, bland annat detaljhandel, tillverkning, transport och logistik, sjukvård, energi, konsulttjänster och offentliga sektorn. Totalt 400 respondenter besvarade enkäten. Alla respondenter ansvarade alla för mobilparker på i genomsnitt 2 267 enheter.

 

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter