TCO gör tuffare märkning för headset

Det är ett par år sedan TCO kom med sin första kvalitetsmärkning för headset och det har blivit dags för en uppdaterad version. Först att klara de tuffare kraven är Plantronics.

TCO gör tuffare märkning för headset

TCO Certified Headsets 2 kallas den nya märkningen som bygger vidare på kraven från TCO’7 Headsets. Enligt TCO Development som står bakom märkningen är det i första hand kraven på hållfasthet och miljöpåverkan som blivit tuffare än förut.

För att kunna få använda den nya märkningen måste tillverkarna bland annat klara krav på ljudvolym, ljudkvalitet, komfort, hållfasthet och miljöbelastning under hela livscykeln.

Första headsmodellen att klar de nya kraven är trådlösa Savi 740 från Plantronics. Tack vare att det använder dect-teknik ska det gå att hantera samtal från både mobilen, den fasta telefonen och datorn på upp till 120 meters avstånd från basstationen.

– Plantronics har gjort ett seriöst arbete och visar på ett stort engagemang genom att möta allt fler och tuffare miljökrav och samtidigt uppnå nya höjder inom användbarhet med fokus på både låg vikt och hög hållfasthet, säger Sören Enholm, vd på TCO Development.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter