TCO inleder ny offensiv

TCO tar på nytt upp kampen för att få mobiltillverkarna att göra sina telefoner säkrare för strålning. Samtidigt börjar miljöpartiet informera om strålning i olika mobilmodeller.

Den stora offensiven som TCO dragit igång har delats upp i två avsnitt. Först och främst vill de öka kunskapen om riskerna med mobilstrålning med hjälp av 15 seminarier som ska hållas runt om i Sverige. Dessa seminarier är främst riktade till medlemmar i TCO-förbunden, förtroendevalda, inköpare, beslutsfattare och miljöorganisationer.

Utöver det har TCO beslutat att låta oberoende laboratorier testa fem nya mobiltelefoner varje månad.

Problemet har tagits upp av TCO för att allt fler använder mobiltelefon i jobbet. Därför blir det en fråga om en säker arbetsmiljö. I förlängningen är det också en fråga om att allmänheten har rätt att bli informerade om de risker som finns.

Miljöpartiet har också tagit fasta på frågan om mobilstrålning. De har testat de 50 mest populära telefonerna och resultaten kommer att finnas på miljöpartiets hemsida från och med den tredje februari.

– Vi har länge krävt tuffare gränsvärden och bättre konsumentupplysning. Nu är vi less på att vänta. Nu gör vi det själv, säger Peter Eriksson, språkrör för miljöpartiet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.