TDC på jakt efter förvärv

Telebolaget Effero var bara början. TDC Sveriges vd Ulf Baggström håller ögonen öppna efter fler förvärv. Tanken är att växa riktigt snabbt under de kommande fem åren.

TDC på jakt efter förvärv

Ulf Baggströms första sex månader hos TDC har präglats av en stor förändring. Operatören Song har slagits samman med systemintegratören Dotcom till ett gemensamt bolag under TDCs flagg.

En Ulf Baggströms första åtgärder var att köpa telefonibolaget Effero i syfte att erbjuda bättre service kring kommunikation som tjänst.

– Tidigare kunde våra kunder ha två kontaktpersoner och två fakturor beroende på vilka produkter de har köpt, men numera ska en kontaktperson sköta hela kundens avtal, förklarar han.

Tillsammans med den nya tjänsten för mobiltelefoni, där TDC har skrivit ett mvno-avtal med Tele2 för att leverera egna mobila företagstjänster, upplever han att operatören står starkare än någonsin i den tuffa konkurrensen.

Hög målsättning

Andra stora konkurrenter som satsar hårt på kommunikations som tjänst är Telenor, Tele2 och Teliasonera, varav de två sistnämnda under fjolåret lade beslag på var sin systemintegratör. Trots den hårda konkurrensen har TDC Sverige med Ulf Baggström i spetsen ett högt mål för framtiden. Bolagets omsättning på 2,5 miljarder kronor ska dubblas under de kommande fem åren.

Han tror att hans erfarenheter från tillväxtbolag spelat stor roll vid rekryteringen till vd-posten och ser en utmaning i att lyckas bibehålla en snabbhet och smidighet i en större organisation.

– Det är ett högt mål, men uppköpet av Effero och vår mobila satsning visar att vi är seriösa. Det kan bli tal om fler förvärv för att nå målet, betonar Ulf Baggström.

En längre intervju med Ulf Baggström finns att läsa i Ti nummer 2/08 som just idag börjar landa hos prenumeranterna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.