TDC riskerar tappa mobilavtalet med Tele2

Mobilt Sedan 2008 har TDC varit virtuell operatör i Tele2:s mobilnät men de båda operatörerna är oense om villkoren för en förlängning av avtalet nästa år.

Oenigheten mellan operatörerna uppdagades av nyhetsbrevet Telekomnyheterna efter att Tele2 överklagat Trafikverkets stora telefoniupphandling som TDC vann i slutet av september. I överklagan framgår det att Tele2 anser att TDC inte uppfyllt skallkravet att ange vilken underleverantör de tänker använda för att leverera mobiltjänster. Skälet till det menar Tele2 är att TDC inte har något mvno-avtal som sträcker sig bortom den sista december 2015.

Vill ha nya villkor

Tele2:s presschef Oliver Carrà bekräftar till Telekomnyheterna att det finns en oenighet om de villkoren för att förlänga avtalet bortom 2015.

– Utifrån rådande villkor ser vi inte att vi kan fortsätta samarbetet, däremot så för vi samtal om om hur ett framtida samarbete skulle kunna se ut.

Hur de diskussionerna går är oklart men TDC:s Sverigevd Erik Heilborn menar att de förs i en god anda. Om TDC också förhandlar med andra nätägare om ett mvno-avtal är inget han vill kommentera.

Tidigare oenigheter

Relationen mellan parterna har under året inte varit friktionsfri. Tele2 surnade till när det visade sig att TDC vidaresålt mobiltjänster till operatören T3 som ville kunna erbjuda sina kunder mobilitet under eget namn. Beskeden om hur upplägget egentligen sett ut är oklara men T3 tvingades stoppa mobilsatsningen och har ännu inte kunnat återuppta den.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.