TDC satsar på den nordiska privatmarknaden

Nu tar TDC ett första steg för att ge sig in på bredbandsmarknaden i Norden, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Detta är en följd av förvärvet av Song förra hösten. Lanseringen ska göras innan årets slut i Sverige och följs senare av satsningar i Norge och Finland.

Satsningen på den nordiska bredbandsmarknaden för privatpersoner är en följd av köpet av Songs omfattande skandinaviska teleinfrastruktur. Med en förhållandevis blygsam extrainvestering i nätverk och utrustning säger sig TDC få tillgång till mer än hälften av privatmarknaden i de tre länderna.

– Vi kan se att bredbandsmarknaden i de tre länderna har en årlig tillväxt på cirka tio procent under de kommande åren och den tillväxten vill vi ta del av, säger Kim Frimer, vd på TDC Totallösningar och styrelseordförande på TDC Song. Enbart de möjligheter som öppnades för oss på företagsmarknaden var skäl nog att köpa Song. Det är logiskt och välmotiverat att vi nu utnyttjar investeringen även på privatmarknaden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.