TDC skapar hostingbolag

Som en del i en offensiv satsning på svenska företag lägger TDC sin hostingverksamhet i ett eget företag. TDC Hosting ska erbjuda drift av kunders it-verskamhet och infrastruktur.

TDC har sedan 1999 erbjudit ett brett tjänsteutbud till svenska företag och genomför nu den största satsningen på flera år. Genom att följa en framgångsrik modell som redan används i Danmark lägger man över hostingtjänsterna på ett dotterbolag. Det nyetablerade företaget TDC Hosting kommer att erbjuda tjänsterna i både Sverige och Finland.

– Att lägga verksamheten i ett eget företag ger oss möjlighet att bättre fokusera såväl investeringar som produktutveckling inom området, säger Alexander Kehrer. Han är i dag försäljningschef på TDC i Sverige och kommer att leda det nya företaget från och med den 21 januari.

Under första halvan av 2008 ska man få den nya organisationen på plats. Svenska TDC Hosting kommer att erbjuda drift av hela eller delar av kundernas it-verksamhet och infrastruktur. Företaget beräknas uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor inom en treårsperiod.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.