Team Norrland gör framstöt i sydväst

Nätsamarbetet Team Norrland kan nu erbjuda kommunikation i huvuddelen av Sverige och delar av Finland, Norge och Danmark. Budskapet trummas ut på mässan Easyfairs ICT i Göteborg.

Team Norrland är ett gemensamt varumärke för de öppna bredbandsnäten IT Norrbotten, Norrsken och AC-Net, som tillsammans förfogar över ett höghastighetsnät med 12 000 kilometer fiberkabel.

Det startade med bredbandsnät från från Mälardalen till Nordnorge. Nu kan Team Norrland även erbjuda kommunikationsmöjligheter i huvuddelen av övriga Sverige samt delar av Finland, Norge och Danmark.

– Hittills har vi i Team Norrland varit något av bredbandsmarknadens doldisar. Det vill vi ändra på, säger Tony Blomqvist, vd för IT Norrbotten, och får medhåll av kollegorna i Norrsken och AC-Net.

Det utökade erbjudandet kommuniceras nu till potentiella kunder på Nordens största it-mässa, Easyfairs ICT, på Svenska Mässan i Göteborg den 13 – 14 januari.

Fakta

Samarbete som når långt

Team Norrland har ett konkurrens- och leverantörsneutralt fiberoptiskt nät med kapacitets- och våglängdstjänster. Det är Europas största öppna bredbandsnät och täcker huvuddelen av Sverige samt vissa delar av Finland, Norge och Danmark. Team Norrland grundades 2006 som varumärke för de regionala nätbolagen IT Norrbotten, Norrsken och AC-Net.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.