Snart kan du ha Teams-möten i metaverse

samarbete Microsofts utökade samarbete med Meta ska leda till att Teams såväl som Office 365-apparna släpps i versioner för metaverse.

Snart kan du ha Teams-möten i metaverse

För ett år sedan bytte Facebooks moderbolag namn till Meta för att signalera en storsatsning på metaverse och virtual reality. Nu börjar vi se resultaten i form av nya produkter och samarbeten.

Samarbetsplattformen Teams har i dagsläget omkring 270 miljoner aktiva användare varje månad och nu står det klart att Microsoft ska samarbeta med Meta för att flytta över flera av sina appar till metaverse. Vi kommer alltså att kunna delta i Teams-möten i virtual reality och dessutom använda alla Office-appar i metaverse. I praktiken innebär det exempelvis att deltagarna i ett Teams-möte vistas i samma virtuella mötesrum och visas som 3d-avatarer som man själv får välja utformningen för.

Vänder sig till företagsanvändare med Quest Pro

Meta har i dagarna även visat upp sitt nya vr-headset Quest Pro, som är avsevärt mycket dyrare än föregångaren Quest 2 med ett pris på drygt 20 000 kronor. Detta signalerar tveklöst att man vänder sig till företagsanvändare snarare än glada entusiaster denna gång.

Microsofts metaverse-appar kommer dock att kunna användas även med föregångaren Quest 2. Först ut i metaverse kommer appar som Word, Excel och Powerpoint att vara, men i framtiden kommer man även kunna använda sig av Windows 365 med möjligheten att styra en Windows Cloud PC med olika appar och användarskapat innehåll.

Räknar med att jobba i metaverse

Microsoft har, precis som Meta, stora förhoppningar om att metaverse kommer att spela en nyckelroll för hur vi samarbetar tillsammans i framtiden. Enligt Microsofts Work Trend Index-undersökning förväntar sig hälften av de som är födda kring millennieskiftet att en del av deras arbetstid kommer att tillbringas i metaverse inom de närmaste två åren.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.