Teaterfacket tar flyttlass till molnet

Affärerna Fackförbundet Teaterförbundet gör en total flytt till molnet. I affären ingår förutom serverdrift också dedikerade förbindelser.

Teaterförbundet har idag endast en anställd inom it, och servrar med medlemsregister, ärendehanteringssystem med mera finns i en lokal på Kungsholmen i centrala Stockholm. Förbundets förhoppning har varit att bli kvitt osäkerheten i att endast ha en anställd inom it och egna servrar på sitt kontor.

– Vi sparar oro, inte främst pengar och vi är trygga med att vi får högre säkerhet och snabb bra hjälp samtidigt som vi kan fokusera på vår kärnverksamhet, säger Teaterförbundets administrativa chef Shoshana Kushner.

Det blir nu Cygate som får ett helhetsansvar för leveransen av it-tjänster till förbundet. Förbundet har valt en lösning från VM Ware, som hostas av Cygate. Förutom serverdriften inkluderar leveransen också service, dedikerad uppkoppling och nät på kontoret.

Lösningen driftsätts nu i juni.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.