Teknikjättar tar fram standard för metaverse

metaverse Microsoft, Qualcomm och Huawei är några av de företag som vill ta fram öppna standarder som ska gynna utvecklingen av metaverse.

Teknikjättar tar fram standard för metaverse

Metaverse är en av de hetaste tekniktrenderna just nu. Nu går flera stora företag samman i en grupp som ska ta fram öppna standarder för tekniken, vilket Fierce Wireless rapporterar om.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

I det så kallade Metaverse Standards Forum ingår redan företag som Qualcomm Technologies, Microsoft, Meta och Huawei. Däremot lyser Apple med sin frånvaro i samarbetet, detta trots att man enligt rykten ligger långt framme i arbetet med att ta fram egen hårdvara för metaverse.

Företagen som ingår i samarbetet kommer att utforska vilka kompatibilitetsproblem som bromsar utvecklingen av metaverse och hur man kan samarbeta med andra organisationer som tar fram standarder inom närbesläktade områden. De organisationer som nämndes vid namn när Metaverse Standards Forum presenterades är The Khronos Group, World Wide Web Consortium, Open Geospatial Consortium, Open AR Cloud och Spatial Web Foundation.

– Metaverse Standards Forum är en unik mötesplats för tillverkare och organisationer som tar fram standarder. Vårt uppdrag är att i god tid ta fram pragmatiska standarder som kommer att vara avgörande för ett öppet och inkluderande metaverse, säger Neil Trevett på Khronos.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.