Telavox expanderar i Europa

Affärer Telavox expanderar till den spanska och portugisiska marknaden. Man gör det genom att köpa spanska bolaget Numintec.

Telavox expanderar i Europa

– Spanien är ledande i Europa inom digital infrastruktur och har ett utbrett fibernät. Det MVNO-vänliga landskapet, i kombination med den höga användningen av mobilabonnemang inom B2B-sektorn, passar perfekt för Telavox mobilcentrerade erbjudande, säger Viktor Karlsson, grundare och vd på Telavox i ett pressmeddelande.

Akronymen MNVO står ju för mobile virtual network operator och är alltså operatörer likt Telavox som leasar nät från nätägare och bygger sina tjänster på det.

Numentic är ett mjukvaruföretag som enligt Telavox är starka inom callcenter. Tillsammans vill man utveckla nästa generations uc som en tjänst-lösning. Det spanska bolaget kommer drivas vidare i ett nära samarbete med Telavox och den nuvarande vd:n Albino Campo kommer fortsätta vara ansvarig för Numintec.

– Vår gemensamma erfarenhet och kapacitet möjliggör större investeringar och att vi kan utveckla bättre produkter. Tillsammans blir vi starkare, säger Albino Campo, i samma pressmeddelande.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!