Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Telavox köper Icentrex: ”Innebär att vi får helt andra muskler”

Bransch Ett strategiskt köp i jakten på Europa. Telavox har nu köpt Icentrex och tillsammans ska de utveckla nästa generations kommunikationstjänster.

Telavox köper Icentrex: ”Innebär att vi får helt andra muskler”

It-bolaget Telavox har skaffat sig en stark position i norden och leverera en solid lösning för kommunikationsplattformar. Nu vill de satsa mer på storföretag och därför har de köpt molnleverantörern Icentrex.
– Icentrex delar vår entusiasm att driva innovativ utveckling. Bolaget har utvecklat flera funktioner i sin tjänst till större företag som imponerar som vi vill fortsätta utveckla i vår plattform. De är även branschledande i att hjälpa större företag att maximera kundnyttan av tjänsterna, säger Viktor Karlsson, grundare och vd på Telavox.

För Icentrex kommer köpet innebära en hel del, dock inte att man direkt assimileras in i Telavox.
– Det som det här innebär är att vi får helt andra muskler. Vi har upplevt under en tid att vi och Telavox har samsyn när det kommer till att vilja utveckla en egen plattform. VI har samarbetet i ett år och nu var det naturligt att arbeta vidare mot en gemensam plattform – vi får helt enkelt en helt annan kraft tillsammans. Men det kommer inte handla något om att flytt folk, det är ingen verksamhetsövergång, säger Björn Palm, vd på Icentrex.

De båda företagen kommer gå parallellt, men i förläggningen är målet att väva samman de båda.
– Om man tittar på en horisont av 3-5 år är målet att vi ska ha samma applikation, om det betyder att vi bara arbetar i en plattform eller ej – det beslutet är inte taget än. Vi ska skapa en kommunikationstjänst som är gångbar i norden och på sikt Europa. Vi har under lång tid pratar om att bygga en nordisk plattform och i och med det här får vi tillgång till en nordisk organisation och telefoni – något våra kunder efterfrågat under lång tid.
– Det vi siktar på att göra är inte att bygga ett verktyg för varje land, utan ett enda. Vi kan bygga ett centraladminstrationskonto med ett systemspråk för hela Norden – och separata appkonton om man vill det. Här ser vi en stor fördel där de stora operatörerna är landbaserade. Vi kan välja olika nät och på så sätt välja det bästa på varje ort och ge det till kunderna, säger Björn Palm.

Och nyheten har tagits med ro bland kunder och medarbetare.
– Man är alltid rädd att det ska bli oroligt när man går ut med sånt här. Men det har tagits emot lugnt. Framförallt har de lite större kunderna sett det som positivt. Nu ser man att vi får en starkare ägare och det ger en trygghet för framtiden med mer muskler och större utvecklingsresurser. Vår styrka har varit mid market, 75-300 och där kommer vi fortsatt ha vårt huvudfokus och vi kommer behöva rekrytera in mer säljare och projektledare – får där kommer vi växa, säger Björn Palm.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!