Telavox nominerade till årets Malmöföretag

Bransch Från startup i vindslokal till årets företag i Malmö.
Telavox har på kort tid tagit enorma kliv framåt, och nu kan bolaget prisas för sin utveckling.

Telavox nominerade till årets Malmöföretag

Under tisdagen offentliggjordes finalisterna till Malmö Näringslivsgala 2019 – ett evenemang där lokala företag lyfts fram. Bland sju kategorier finns telekombranschen representerad i form av Telavox som kan knipa pris som årets företag i staden.

– Vi älskar Malmö. De senaste 20 åren har vi gått från att vara en industristad till en kunskapsstad och står för den snabbaste tillväxten av våra tre största städer. Nästan 200 nationaliteter är representerade här, det är korta avstånd och lätt att förflytta sig. Vi är oerhört stolta över att jobba i Malmö och vara en av finalisterna till att bli Årets företag, säger säger Alexander Wachtmeister da Silva, en av grundarna av Telavox.

Företaget startades för tio år sedan och var en pionjär i att erbjuda egenutvecklade molnbaserade växellösningar. Telavox har i dag en marknadsandel på runt tio procent, vilket inte är illa med tanke på hur tuff konkurrensen är.

– Vi har haft en stark organiskt tillväxt genom åren på grund av en väl genomtänkt och bra produkt. Men även via visionärt ledarskap, stark kultur samt kvalitetsfokus i försäljning och kundservice. Detta har genererat en god dubbelsiffrig ökning och lönsamhet sedan start, säger Alexander.

Så lyder motiveringen till nomineringen:
Med världsledande kommunikationsplattformar och lösningar för smart telefoni gör Telavox företag mer effektiva och tillgängliga. Verksamheten bedrivs i hela Norden, och med 250 anställda fortsätter Telavox att jobba med sitt specialområde att öka barns intresse för teknik.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter