Telavox nya utvecklingschef: Vi ska skapa magi

Branschen Telavox stärker upp sin utvecklingsavdelning med en ny chef. Telekom idag tog ett snack med Jenny Karlsson efter en vecka hos den skånska operatören.

Telavox nya utvecklingschef: Vi ska skapa magi

– Vi började ha lite kontakt i höstas, jag och Telavox, och sen började jag i förra veckan med att åka ner till MWC i Barcelona. Det var fantastiskt kul och en lite tumultartad känsla att rusa runt mellan olika event, säger Jenny Karlsson.

Titeln VP Engineering betyder att hon är chef för utvecklingsavdelningen hos Telavox, som har ungefär 80 anställda i Sverige, plus ytterligare några på de förvärvade bolagen i Spanien, Belgien och Norge.

Jenny Karlsson har en lång historia av att leda utveckling och digitalisering i branscher som bank och finans och i infrastruktur.

– Min bakgrund är inom mjukvaruutveckling och jag jobbade i nio år i London i bankvärlden och sedan åkte jag hem till Skåne igen och började på Danske Bank i Köpenhamn där vi jobbade med it, eller det som kallas för engineering på Telavox, berättar Jenny Karlsson i ett Teams-möte.

Senast kommer hon från två år hos Mesta, den norska motsvarigheten till Svevia.

Vad är dina första intryck av Telavox?

– Det är att det är mycket på gång och hög energinivå och så ska det gå det lite snabbt. Det är härligt och kan man kombinera hela den här energin och snabbheten med att försöka sätta struktur och vad är det viktigt att vi gör först så kommer det bli otroligt bra, säger hon och fortsätter:

– Jag ska försöka styra hela den här goda energin i rätt riktning.

Tillsammans med Produktutvecklings-teamet som leds av höst-rekryteringen Tor Blomdell kommer Jenny Karlssons Engineering-team att se till att Telavox-produkterna för uc och sedan någon vecka även kontaktcenter utvecklas.

– Vi håller på att sätta ihop helheten nu, men man kan säga att produkt har sina saker och vi på Engineering har våra, sen finns det en stor bit i mitten där vi bygger ihop det här för kunderna. Det är där vi ska skapa magin.

Telavox har en av de större utvecklingsavdelningarna hos svenska operatörer. Jenny Karlsson ansvarade för en ännu större avdelning hos Danske Bank med 300 utvecklare, men där jobbade man både med interna och externa utvecklare.

Vill du att det ska fortsätta vara en stor intern utveckling hos Telavox?

– Det finns ju vissa faktorer som man ska ta in här. För det första är det många som är ute efter duktiga utvecklare så det är en tuff marknad för rekrytering, både direkt från universitet och från de som har lite mer erfarenhet. Det påverkar i vilken fart man kan accelerera så där får man räkna på ekvationen. Vi vill ha bra fart i utvecklingen, precis som velat ha tidigare också.

– Det andra är att vi har ju vår bas i Malmö och det kommer vi att fortsätta att ha, men nu har ju Telavox också business i Spanien, Belgien och Norge med små utvecklingsteam. Det gäller att tänka på vilken roll de ska ha i ekosystemet framöver så att man får ihop hela pusslet. Men det känns naturligtvis super att ha talanghubbar redan etablerade ute i Europa.

Det låter som att ni siktar på att fortsätta med en stark intern kärna, men att man kanske behöver ta hjälp ibland också?

– Absolut. Här är en stark intern kärna och det ligger mycket kraft i att man själv har byggt och utvecklat de produkter och tjänster man tillhandahåller för det blir ju ett enormt ägarskap i det.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.