Telavox top 100 i Europa

Operatörer På Red Herrings årliga lista över Europas 100 mest intressanta startupföretag finns i år nio svenska bidrag. Ett av dem är Telavox och deras helt nya molntjänst, Flow, för telefoni och växelfunktioner.

Svenska operatören Telavox är ett av de företag som Red Herring i år sätter på sin lista över Europas mest intressanta startupbolag. En starkt bidragande orsak är lanseringen av den molnbaserade kommunikationstjänsten Flow.

– Fantastiskt, det här är en utnämning man kan vara stolt över. Säger Monica Linderoth marknads- och kommunikationschef på Telavox.

Lika enkelt som att skaffa Gmail

– Flow kommer bli revolutionerande för telekombranschen spår Viktor Karlsson, vd på Telavox.

Tjänsten gör det möjligt för företag att själva signa upp och administrera telefoni- och växelfunktioner via en molnbaserat plattform. En plattform som ska vara så enkel att arbeta med att kunderna egentligen aldrig ska behöva ha någon kontakt med Telavox även om man vill hantera mer avancerade uppgifter som till exempel hantering av sim-kort. Tjänsten är inte fullt ut lanserad ännu men under vårens Mobile World Congress berättade utvecklingschefen Henrik Thornvinger att den var klar för en svensk lansering under våren.

Prestigefylld lista

Det är många kriterier som ska uppfyllas för att hamna med på Red Herrings årliga lista och alla företag som hamnar där har blivit ordentligt granskade. Totalt handlar det om över tjugo olika kriterier som antingen bedöms, bland annat hur unik en produkt eller tjänsten är, hur stor marknaden är och hur många kunder som finns. Tillväxten för företaget är ett annat viktigt kriterie, ett där Telavox lyckats bra. De senaste tre åren har tillväxten legat på femtio procent, något som de räknar med ska hålla i sig även i år. Har man väl hamnat på listan så är man med i en exklusiv grupp tidigare vinnare som till exempel Skype, Facebook och Google.

Europa är en viktig marknad

Förutom i Sverige har Telavox börjat etablera sig i Danmark, nästa steg är Norge och Finland men redan nu finns tankarna på fortsatt expandering mot övriga Europa.

– Den här nomineringen betyder jättemycket, Europa är en mycket viktig marknad, säger Monica Linderoth.

Fakta

9 svenska företag på Red Herring Top 100 Europe

Accedo

Appland

Combain Mobile

Flexenclosure

Global warning system

H&D Wireless

Limes Audio

Telavox

Tribalbee

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.