Telavox vänder blickarna mot Norge igen

Affärer Skånska operatören Telavox siktar mot den norska marknaden igen. Därför köper man Oslo-baserade Erate som levererar plattform till norska virtuella operatörer.

Telavox vänder blickarna mot Norge igen

– Telavox är den ideala ägaren av Erate när företaget tar sig in i en ny fas av tillväxt genom att ta sig an en större del av värdekedjan för telekommunikation, framför allt som en virtuell operatör, säger Ove Vik som är vd på Erate i ett uttalande.

Telavox har de senaste åren varit expansiva och köpt in sig på bland annat den spanska, franska och belgiska marknaden. I Norge har man tidigare försökt sig på att ta sig in organiskt, men nu byter man alltså spår i och med dagens förvärv.

– Fantastiska människor driver vår långsiktiga vision att fortsätta bygga på befintliga framgångar i Norge, tillsammans med de fantastiska människorna på Erate. Tillsammans kan vi leverera den bästa Ucaas-produkten för nya och nuvarande kunder i Norge, säger Viktor Karlsson i samma uttalande.

Telavox har tidigare haft sin plattform hårt knuten till Telias nät, men i Norge kommer man att jobba mot Telenors nät. Planen är att med hjälp av Telavox-plattformen ta marknadsandelar på den norska företagsmarknaden.

Erate har idag 50 anställda och har sitt kontor i Oslo.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.