Tele2 blev Mölndals val

Affärer Mölndals kommun utanför Göteborg har tecknat avtal med Tele2 om fasta och mobila tjänster. Bland annat ingår växeltjänster för runt 2 000 anknytningar.

I avtalet ingår förutom fast och mobil telefoni också mobila bredband med ungefär 3 000 abonnemang, växeltjänster med ungefär 2 000 anknytningar och m2m-tjänster. Kommunen ställde bland annat högre säkerhetskrav jämfört med tidigare, och man ville också se över abonnemangsformerna för mobilsurf. Kommunen har upplevt en ökad efterfrågan på mobila arbetsplatser för de olika förvaltningarna.

– I upphandlingen framgick det tydligt att Tele2 inte bara hade det mest ekonomiskt fördelaktiga alternativet, utan även ett tekniskt och servicemässigt upplägg som passade våra högt ställda krav. Vi är glada och nöjda över avtalet med Tele2, som bland annat innebär att vi kan samarbeta i diskussioner om mobiltäckning och framtida utbyggnationer, säger Peter Storgaard, Telechef på Mölndals stad.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.