Tele2 byter vd – han ersätter Nilsson

Karriär Anders Nilsson lämnar Tele2 i höst. Ersättaren är redan rekryterad.

Tele2 byter vd – han ersätter Nilsson

Telenors förre europachef Kjell Morten Johnsen utsågs tidigare i veckan till ny chef för Tele2. Han kommer att tillträda den 15 september 2020.

– Med integrationen av Comhem bakom oss och en ambitiös transformationsresa framför oss är jag glad att Kjell Morten Johnsen har tackat ja till rollen på Tele2. Hans omfattande och globala erfarenhet som ledare inom telekom kommer att bli en viktig tillgång för Tele2, som kommer fortsätta utvecklas framgångsrikt under hans ledarskap, säger Carla Smits-Nusteling, ordförande i Tele2s styrelse i ett pressmeddelande.

Kjell Morten Johnsen kommer närmast från rollen som operativ chef på Veon. Tele2 har gjort rekryteringen i tysthet sedan Anders Nilsson berättade för styrelsen att han gärna avgår när en ersättare är på plats.

Den 14 september blir sista dagen för Anders Nilsson på Tele2, som lett den stora sammanslagningen mellan Tele2 och Comhem.

– Det har varit sex väldigt intensiva och fantastiska år som vd på Comhem och Tele2. Men nu har jag beslutat mig för att det är dags för mig att ta en paus och fokusera på andra delar av mitt liv ett tag. Vi har ett väldigt kapabelt och motiverat team som kan genomföra nästa kapitel i vår strategi. Jag kommer definitivt fortsätta heja på dem från sidlinjen, säger Anders Nilsson, avgående vd på Tele2-koncernen i pressmeddelandet.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!