Tele2 coronatestar personal

Corona Masstest för att kunna återgå till kontoret. Flera storbolag genomför nu virusprov på personalen för att upptäcka covid-19. Ett av dem är Tele2.

Tele2 coronatestar personal

De närmaste dagarna ska personalen på Tele2 coronatestas. Operatörens huvudkontor i Kista har omvandlats till en testanläggning och de närmaste dagarna kommer de via Werlabs testa cirka 2 000 av sina anställda.
Om det visar sig att den testade har haft viruset och numera har antikroppar. – öppnar det upp för att hen kan återkomma till kontoret.
– Men det är inte aktuellt än, säger Fredrik Hallstan på Tele2 i ett uttalande till TT.

Tele2 är tillsammans med H&M och Spotify med i en pilotstudie som Werlabs genomför och testföretaget säger att det inte finns något vinstintresse bakom studien.
”Företagen betalar för testerna och Werlabs tillhandahåller alla tester baserat på en självkostnadsprincip utan vinst.”, skriver Henrik Forsberg, vd för Werabs i ett mailsvar till nyhetsbyrån.

Själva testet ska ge svar om man haft covid-19 efter en halvtimme, men hur tillförlitligt svaret är har ifrågasatts av experter. Enligt en överenskommelse med Folkhälsomyndigheten så kommer resultaten skickas dit för att myndigheten ska få en bättre uppfattning om smittspridningen.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.