Tele2: Digitalisering, automatisering och transparens är självklara krav

Trender Oscar Wenell på Tele2 tycker att det kunderna framför allt efterfrågar mer och mer är: förenkling. Här är hans trendspaning.

Tele2: Digitalisering, automatisering och transparens är självklara krav

Men vi börjar inte där. Konsolideringen av telekombranschen är den trend som Oscar Wenell, kommersiellt ansvarig för Tele2:s storföretagsaffär, väljer att lyfta fram lite extra för det gångna året.

Vad är årets viktigaste händelse i branschen generellt?

– Jag kan såklart inte låta bli att lyfta fram vårt samgående med Comhem som det största på marknaden. Dels är det en fortsättning på den konsolidering som vi har sett de senaste åren och dels tar vi på Tele2 ytterligare ett initiativ för att stärka vår position väsentligt på marknaden, säger Oscar Wenell.

Vad är årets besvikelse?

– Det är att vi fortfarande har en del upphandlingar inom offentlig sektor som försenats genom överklagningar. Det är en situation som vi är vana vid men som naturligtvis inte är bra för någon, varken myndigheterna eller oss leverantörer.

Vilka tjänster/hårdvara tror du kommer öka starkast, respektive tappa kunder?

– Trenden att skapa förenkling för användarna kommer att fortsätta. Oavsett om det gäller växelfunktionalitet i molnet eller att hantera hela nätverket som en lösning så väljer fler och fler företag att minska antalet leverantörer samtidigt som man ställer högre krav på enkelhet i relationen. Digitalisering, automatisering och transparens är idag självklara krav från våra kunder.

Vilken ny teknik väntar du kommer lanseras/påverka marknaden 2019?

– IoT har mognat tekniskt och vi ser nu att olika tillämpningar blir tillgängliga för företag på ett mycket enklare sätt än tidigare. Tekniken har idag blivit massmarknad vilket innebär att innovation kan ske inom företagen själva. Det kommer att resultera i en explosion av olika tillämpningar som utvecklar och effektiviserar företag.

Vad ser du fram emot 2019?

– Jag ser verkligen fram emot att kombinera styrkan av Tele2 och Comhem, och lansera konkreta nya erbjudanden till våra kunder. Med våra nya förmågor är jag säker på att vi kommer att bli ännu bättre på stötta våra kunder i deras ambitioner att utveckla sin verksamhet med kommunikation och it.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.