Tele2 direkt ut med nästa generations ip-centrex

Nu kommer Tele2 med nästa generations ip-centrex. Tjänsten Tele2 Direct bygger på Ericssons BCS och lovar full integration mellan mobil och fast telefoni. Den börjar säljas omgående.

Kammarkollegiets nya ramavtal Kommunikation som tjänst har börjat få effekt. De fyra operatörer som blev godkända på kst-området börjar visa upp de nya virtuella växlar som matchar ramavtalskraven.

Tele2 Direct är en nätbaserad telefoniväxeltjänst för både fasta och mobila telefoner som riktar sig till både små och stora företag. Tjänsten syftar enligt operatören till att ge de lite mindre företagen tillgång till samma växelfunktioner som storföretag.

Snabbare än Telenor

Lanseringen innebär även att man går om Telenor och deras mobila ip-centrex, baserad på Ericsson Business Communication Suite (BCS). Vi har tidigare rapporterat om hur Telenors lösning än så länge befinner sig i teststadiet och endast finns ute hos utvalda kunder i utvärderingssyfte. Tekniken bakom Tele2 Direct bygger också på BCS, men även på Broadsofts mjukvaruväxel, och lanseras nu som en omedelbart tillgänglig tjänst.

– Telefonilösningar med avancerade växelfunktioner har fram tills nu i princip varit gjorda för större företag. Orsaken är att det har saknats enkla, anpassade och kostnadseffektiva lösningar för småföretag. Med Tele2 Directs flexibilitet, mycket låga investeringskostnader och utan några krav på antal användare tror vi att detta är en attraktiv lösning även för mindre företag, kommenterar Martin Cullberg, ansvarig för företagsmarknaden på Tele2.

Valbara funktioner

Med Tele2 Direct får användaren en röstbrevlåda som stödjer både den fasta och mobila telefonen. Extra funktioner som kan kopplas in är exempelvis telefonkonferens, talsvar, svarsgrupper kortnummer och vidarekoppling.

Grundpriset för växeltjänsten uppges vara 139 kronor per anknytning och månad för kombinationen fast och mobil. Till detta går det sedan att lägga till fler funktioner efter behov.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.