Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Tele2 först i Sverige med 5g-roaming

5g 5g-kriget har dragit igång och nu kommer Tele2 med en ”först i Sverige”. Detta i form av att som första operatör erbjuda 5g-roaming.

Tele2 först i Sverige med 5g-roaming

Förra söndagen blåste 5g-kriget igång då Tre och Tele2 satte igång sina 5g-nät. På måndagen svarade Telia med en egen ceremoni samt kontringen att deras 5g varit igång i veckor… i det okända. Och så här lär det se ut under ett tag framöver – de stora operatörerna kommer slå på trumman så fort de har tagit landvinning eller lanserat en ny 5g-produkt.

För Tele2 kommer man nu med sak de hävdar att de är först i Sverige med: 5g-roaming. Så från och med nu kan alla Tele2:s 5g-kunder surfa med den senaste radiotekniken även internationellt.
– Vi vill tillgodose våra kunders ständigt ökade behov av uppkoppling och ge dem en förstklassig mobilupplevelse även när de reser utomlands. Tele2s lansering av Sveriges första avtal för 5G-roaming är en viktig milstolpe för expansionen av 5G, och nu kommer vi fortsätta att aktivt bygga ut 5G-täckningen och vår kapacitet för roaming, säger Thomas Helbo, nätchef på Tele2.

Visst låter det stort, men när man synar erbjudandet närmare så gäller det ännu så länge bara i Lettland. Och då troligtvis endast i Riga. På den svenska marknaden finns nätet tillgängligt i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter