Tele2 först ut i Norden med RBM

operatörer Som första svenska operatör ger man företagskunder möjlighet att aktivera RCS Business Messaging.

Tele2 först ut i Norden med RBM

Rich communication services (RCS) kan enklast beskrivas som en vidareutveckling av sms och mms, med möjligheter till tvåvägskommunikation och överföring av bild och video i hög kvalitet.

Nu blir Tele2 först ut bland de svenska operatörerna med att erbjuda företagskunder möjligheten att använda sig av RCS Business Messaging, RBM, för att kommunicera med kunder. Enligt operatören kommer det att vara kostnadsfritt att aktivera tjänsten.

Tekniken fungerar endast på Android-telefoner med version 5 eller senare av operativsystemet och bjuder på funktioner som läskvitton, chattgrupper, e-biljetter och betalningslösningar enligt Tele2. Både avsändare och mottagare måste dock aktivera tjänsten för att den ska fungera, annars skickas meddelandet som ett vanligt sms.

En fördel med RBM är att avsändaren kan säkerställa att meddelanden har kommit fram och lästs av mottagaren, något som skapar nya möjligheter till analys av kommunikationen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.