Tele2 i nationell roaming med Telenor

Operatörer Den 1 maj lanserar Tele2 4g i Norge. I samma veva har operatören tecknat ett avtal med Telenor om nationell roaming på 2g, 3g och 4g.
Därmed har Tele2 mildrat effekterna av den förlorade licensauktionen.

Tele2 i nationell roaming med Telenor

Startskottet för Tele2s eget 4g-erbjudande fyras av den 1 maj. De högre hastigheterna inkluderas i de dyrare abonnemangen till en början.

Men för att verkligen kunna konkurrera med de andra operatörerna i Norge i ett längre perspektiv, skulle även Tele2 ha behövt få tillgång till nya frekvenser för 3g och 4g. Så blev det inte när auktionen hölls i december förra året. Därefter har diskussionerna och spekulationerna om Tele2s framtid i Norge varit intensiva, med en avyttring av verksamheten som en möjlighet.

Tele2 Norges färska avtal med Telenor om nationell roaming förändrar bilden drastiskt. Det innebär att Tele2s kunder automatiskt flyttas över till Telenors nät när det egna nätet inte har tillräcklig täckning. Det gäller samtliga nättyper: 2g, 3g och 4g.

Avtalet om nationell roaming träder i kraft den 1 juli i år och gäller för Tele2s samtliga varumärken i Norge.

– Vi är glada över att ha kommit i hamn med ett bra och flexibelt avtal med Telenor. Genom det här avtalet bidrar vi till att ge våra kudner 4g och de bästa tjänsterna i antingen vårt nät eller i Telenors nät, säger Arild Hustad, vd för Tele2 i Norge.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter