Tele2 i nytt samarbete med IoT-startup

IoT Tele2 har inlett ett samarbete med IoT-startupen Drifter World som använder ai för att optimera användningen av parkeringsplatser och laddstationer för elbilar.

Tele2 i nytt samarbete med IoT-startup

Svenska Drifter World startade i Göteborg 2020. Bolaget har utvecklat en lösning som med hjälp av ai-teknologi i kamerasensorer automatiskt kan identifiera när ett fordon anländer till en parkeringsruta och avsluta parkeringen när fordonet sedan lämnar.

Sensorer fångar också in realtidsdata om beläggning och trafikflöden, vilket enligt bolaget gör parkeringen både effektiv och intelligent. 

Nu har bolaget inlett ett samarbete med Tele2. Operatören ska säkerställamaximal uptime på enheterna uppnås och möjliggöra att verksamheten får full kontroll på sin flotta av enheter, där de kan förstå hur varje enhet kommunicerar och vad dess status är. Samtidigt kan uppkopplingen startas om på distans, så att det inte behöver hanteras på plats.

 – Det är meningsfullt och roligt att arbeta med den här satsningen tillsammans med Drifter World. Med den här lösningen kan man minska bilkörningen i städer och få smartare trafikflöden. Vi är glada att vara en del av den utvecklingen, säger Cyril Deschanel, vd på Tele2 IoT.

 Miljödata samlas in från alla anslutna parkeringsplatser, vilket innebär att Drifter World vet vilken bilmodell som använder en parkeringsplats, eller varför en parkeringsplats används mer än en annan, samt luftkvalitet och ljudnivåer. 

 – Tele2s lösningar ger oss fantastisk täckning, räckvidd och snabbhet. De hjälper oss att möjliggöra smartare stadsupplevelser, förbättra trafiken och skapa ett mer effektivt och hållbart stadsekosystem, säger Fredrik Durling, vd och grundare, Drifter World.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.