Tele2 ifrågasätter nya nätbolagets oberoende

Den stora frågan som behöver lösas för att Tele2 ska känna att det är en neutral spelplan är:
Hur oberoende blir Teliasoneras infrastrukturbolag?

Thomas Ekman ansvarig för försäljning och marknadsföring på Tele2 tycker att en bra sammanfattning på Tele2s reaktion på Telias utspel om delning av verksamheten är: positiv skepsism.

– Visst är det positivt att Telia pratar om att ha ett oberoende bolag för nätverksdelen, säger han, men det har de sagt förut och inte lyckats genomföra.

Den springande punkten som Thomas Ekman fortfarande är skeptisk till är: hur oberoende kommer det nya bolaget egentligen att bli.

– De signaler vi fått tyder på att styrelsen för det nya dotterbolaget kommer bestå av Telia-folk och då kommer de få svårt att inte gå Telias ärenden.

Bevisa oberoendet

Även om han tillstår att det kan vara svårt att bilda ett bolag som inte ägs av Telia, så hade det varit den bästa lösningen.

– Nu får Telia bevisa att det nya bolaget sköts som en separat verksamhet, säger Thomas Ekman. Ett separat bolag med en egen utveckling och en egen agenda, som inte går i Telias ärenden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.