Tele2 kontrar: Vi lanserar också hd-samtal

Hd-röst Hd-kriget är i gång. Knappt har röken lagt sig förrän Tele2 kliver fram och även dem lanserar hd-ljud i 3g-nätet.

Tele2 kontrar:  Vi lanserar också hd-samtal

Det var inte tänkt att Tele2 skulle gå ut redan nu och berätta om sin hd-röstlansering. Men så när Telia idag gick ut med driftsättningen i slutet av mars ville man inte vara sämre.

– Vi har inget exakt datum på plats men det kommer bli i slutet av mars månad. Vi hade inte tänkt gå ut med det till kunderna förrän det verkligen var på plats. De kommer få information när det bli aktuellt, säger Samuel Skott, chef privatmarknad på Tele2.

Arbetet med att införa hd-ljud i mobilnätet har man jobbat med en längre tid. Och precis som Telia har man testat på flera ställen i och runt omkring Stockholm samt i Göteborg.

– Det är en del detaljer och finslipning som återstår men vi kör snart igång, berättar Samuel Skott.

Till en början kommer hd-röstsamtal endast kunna genomföras mellan Tele2-kunder som befinner sig i 3g-nätet och har kompatibla mobiltelefoner.

– Men vi tittar så klart på möjligheterna att även införa det mellan operatörerna. Men det finns inte med i första steget.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.