Tele2 lämnar Finland

Tele2 har meddelat att den rådande konkurrenssituationen och regulatoriska miljön i Finland har lett till att bolaget beslutat att inte fortsätta vara verksamt där.

Tele2 tänker avsluta marknadsföringen av sina mobil- och fasttelefonitjänster på den finska marknaden, och i samband med det även avsluta den pågående processen kring bolagets 3g-licens i Finland. Administrationen av de existerande finska kunderna sköts framöver från Sverige.

– Med den rådande marknadssituationen ser vi betydligt bättre möjligheter på andra marknader. Det är naturligtvis tråkigt att behöva lägga ner verksamheten i Finland. Vi har varit verksamma där sedan 2000 men har fortfarande ingen möjlighet att exempelvis sälja lokalsamtal. Detta gör att vi har valt att avsluta vidare satsningar i Finland, säger Lars-Johan Jarnheimer, verkställande direktör och koncernchef för Tele2, i en kommentar.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.