Tele2 lanserar 5G i Borlänge

5g Tele2 fortsätter att lansera 5G-nät över Sverige. Nu har turen kommit till Borlänge. Alla Tele2-kunder med abonnemanget Obegränsad och en 5G-kompatibel telefon kan nu använda 5G-nätet i centrala Borlänge utan extra kostnad.

Tele2 lanserar 5G i Borlänge

Den svenska operatören Tele2 var först ut med att lansera 5G i Sverige. De rullar ut sitt nät successivt och har nu kommit till Borlänge där det nu finns 5G-täckning i de centrala delarna. Alla Tele2-kunder med Obegrändad-abonnemang och en kompatibel 5G-telefon kan nu använda nätet utan extra kostnad. Dessutom har 4G-nätet fått en ordentligt uppgradering.

– 5G möjliggör snabbare nät, fler uppkopplade enheter och lägre svarstider. Det möjliggör smartare samhällen och företag, såväl som bättre upplevelser för privatkunder. 5G är helt enkelt framtidens teknik, som nu nått Borlänge, säger Björn Lindberg, nätexpert på 5G.

I samband med utrullningen av 5G uppgraderar dessutom Tele2 kapaciteten i 4G-nätet. Det ger bättre täckning och högre hastigheter även för de som inte har en 5G-mobil än. Uppgraderingen ger enligt bolaget det befintliga 4G-nätet 50–200 procent snabbare.

– Medan vi bygger ut 5G passar vi även på att uppgradera våra 4G-basstationer med ny teknik och utökad bandbredd. För de som inte hunnit hoppa på 5G-tåget än innebär detta en väsentlig uppgradering. Det är det största och mest omfattande infrastrukturprojektet vi någonsin tagit oss för, säger Björn Lindberg.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.