Tele2 lanserar cybersäkerhets-lösning med Equinix

IoT Ett partnerskap där Tele2 nu kan erbjuda IoT-tjänster via Equinix globala lösning ”Fabric”. Något som nu gör att kunder med säkerhet som viktigaste kriterium nu kan erbjudas skalbara och kostnadseffektiva IoT-tjänster.

Tele2 lanserar cybersäkerhets-lösning med Equinix

Ett orosmoln med sakernas internet har varit säkerhet. Hur ska man kunna garantera att alla uppkopplade prylar är säkra från angrepp? Det här har varit på agendan ett tag och numera finns det flera lösningar som adresserar problemet.

För sina IoT-kunder har Tele2 valt att nu ingå partnerskap med Equinix – vilket då innebär att de som har behov av högsta säkerhet har ett alternativ där det publika nätet inte används.

Det hela sker via så kallad Private Interconnect där datan går genom Tele2:s fibernät på kundens egna dedikerade fiber. Detta erbjuds då med den digitala infrastrukturen som Equinix erbjuder.

De kunder som väljer det här får enligt Tele2 hög bandbredd, säkerhet, stabilitet samt skalbarhet samtidigt som det blir korta svarstider och totalt sett bättre prestanda.
– Genom att addera Private Interconnect till vår 2access-familj så kompletterar vi vår lösning för kunder där säkerhet är det som är viktigast. Med vårt partnerskap med Equinix så hjälper vi kunder att säkert och skalbar koppla upp sina enheter på ett kostnadsmedvetet sätt – något som vi vet är efterfrågat, säger Cyril Deschanel, chef för Tele2 IoT.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.