nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Tele2 lanserar eSim

Tre var först – och nu följerTele2 efter och skippar sim-korten.
Men även om det låter härligt, erbjuds det ännu så länge bara till Iphone XR och XS.

  • Artikel annons 1

Dagarna då vi behöver hålla på och mecka med plast-simkort är räknade. I slutet av förra året slog Tre på stora trumman då de som första operatör i Sverige erbjöd eSim.

Fördelarna är många, bland annat så sparar det plats rent fysiskt, därutöver är det enkelt att ha flera abonnemang – och det underlättar vid ett operatörsbyte.

– eSim är framtidens uppkoppling och förra sommaren var vi först utatt lansera eSim för datorer. Nu när teknologin finns tillgänglig för en bredare publik kan utvecklingen av uppkopplade enheter ta fart på riktigt, säger Samuel Skott, chef för konsumentmarknaden för Tele2-koncernen.

Den nya tekniken kommer att underlätta för mobilkunder på flera sätt. eSim går ju inte att tappa bort och att det är elektroniskt gör det enklare att byta nummer. En stor fördel för företag (och Tele2) är att man tar bort hela hanteringen kring att behöva skicka ut sim-kort. På företag med många anställda lär de som administrerar telefonin vara lyckliga över bytet.

Tele2 kommer introducera eSim till privatkunder med Iphone XR eller XS. Senare under kvartalet kommer det även att lanseras till företagskunder

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.