Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Tele2 lanserar eSim

Esim Tre var först – och nu följerTele2 efter och skippar sim-korten.
Men även om det låter härligt, erbjuds det ännu så länge bara till Iphone XR och XS.

Tele2 lanserar eSim

Dagarna då vi behöver hålla på och mecka med plast-simkort är räknade. I slutet av förra året slog Tre på stora trumman då de som första operatör i Sverige erbjöd eSim.

Fördelarna är många, bland annat så sparar det plats rent fysiskt, därutöver är det enkelt att ha flera abonnemang – och det underlättar vid ett operatörsbyte.

– eSim är framtidens uppkoppling och förra sommaren var vi först utatt lansera eSim för datorer. Nu när teknologin finns tillgänglig för en bredare publik kan utvecklingen av uppkopplade enheter ta fart på riktigt, säger Samuel Skott, chef för konsumentmarknaden för Tele2-koncernen.

Den nya tekniken kommer att underlätta för mobilkunder på flera sätt. eSim går ju inte att tappa bort och att det är elektroniskt gör det enklare att byta nummer. En stor fördel för företag (och Tele2) är att man tar bort hela hanteringen kring att behöva skicka ut sim-kort. På företag med många anställda lär de som administrerar telefonin vara lyckliga över bytet.

Tele2 kommer introducera eSim till privatkunder med Iphone XR eller XS. Senare under kvartalet kommer det även att lanseras till företagskunder

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter