Tele2 lanserar ny router – ska spara in 112 ton plast

Bredband Nu lanserar Tele2 en ny bredbandsrouter tillverkad av 100 procent återvunnen plast.

Tele2 lanserar ny router – ska spara in 112 ton plast

Tillverkningen av nya routrar har negativ miljö- och klimatpåverkan. Med sin nya router som är tillverkad av enbart återvunnen plast vill Tele2 ändra på det. Inom fem år räknar med bolaget med att den nya routern sparat in 112 ton plast, vilket motsvarar 1000 svenskars årliga plastkonsumtion.

Router C4, som den nya enheten heter, släpper i tillverkningsfasen ut 54 procent mindre koldioxid än sin föregångare. 

Plast som tillverkas av nytt fossilt material och som inte är återvunnet och som förbränns genererar utsläpp av ungefär 5 ton koldioxidekvivalenter, CO2e, för varje ton nytillverkad plast vid förbränning. Genom att använda återvunnen plast som i sin tur kan återanvändas när produktens livscykel tar slut förlängs även plastmaterialets livscykel. 

–  Det känns jätteroligt att kunna lansera vår nya router med återvunnen plast utan att göra avkall på varken estetik eller prestanda. Att kunna använda plast på ett mer hållbart sätt och samtidigt förlänga plastens livscykel är fantastiskt. Vi ser att våra kunder värderar miljönytta högt och att de har höga förväntningar på oss att vara ledande telekomoperatör inom hållbarhet, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2 i en kommentar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.