Tele2 lanserar uppkopplingsgaranti på bredbandstjänster

bredband Garanterad uppkoppling – alltid. I alla fall med Tele2. Operatören blir först i Sverige med att införa uppkopplingsgaranti.

Tele2 lanserar uppkopplingsgaranti på bredbandstjänster

62 procent av alla svenskar har någon gång under året haft problem med sitt fasta bredband. Nu vill Tele2 sätta stopp för internetstrul och erbjuda en bättre och bergsäker online-upplevelse.

I ett pressmeddelande säger Joakim Öhrström, produktchef på Tele2, att de, som störst bredbandsleverantör i landet, sitter på ett stort ansvar att internet alltid ska fungera.

– Våra kunder vill ha stabilitet, säkerhet och snabbhet på sitt bredband. Ett videosamtal med en sjukhustjänst får helt enkelt inte avbrytas. Med vår nya uppkopplingsgaranti har man alltid wifi hemma. Om du tittar på film så kan du fortsätta göra det. Om du gejmar så kan du fortsätta med det. Spela, surfa, titta – det sker automatiskt när det sker en störning. Du kan alltid fortsätta med det du håller på med.

Det här innebär att när en kund tecknar ett av Tele2:s bredbandsalternativ ingår, förutom en router, ett simkort. Vid tillfälliga problem med den fasta bredbandstjänsten kommer routern automatiskt kopplas från det fasta till det mobila nätet tills felet är löst. Den trådlösa uppkopplingen kommer alltså fortsätta utan att man behöver ändra något i inställningarna.

Om det skulle ske ett strömavbrott kan man avlägsna usb-dongeln från routern och plugga in den i datorn – vilket fungerar både på pc och Mac.

Tjänsten ingår i Bredband 500, 600, 1000 och 1200 och kommer i framtiden kunna köpas till alla bredbandsabonnemang för 149 kr/mån.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.