Tele2 levererar bredband i Norrköping

Tele2 samarbetar med Hyresbostäder i Norrköping om leverans och drift av bredband till 1 200 lägenheter. Avtalet innehåller en option för ytterligare 3 100 lägenheter från halvårsskiftet 2007. Samarbetet innebär också att Tele2 tillhandahåller en teknikplattform för leverans av tjänster till hyresgästerna.

Avtalet sträcker sig över fem år, men efter tre år ska andra operatörer få möjlighet att leverera internettjänster i nätet. Vanligtvis kräver de stora telekomoperatörerna permanent exklusivitet.

– Vi hoppas att det här samarbetet ska bli normbildande för fastighetsmarknaden som under lång tid har efterlyst någon som kan ta den här rollen. På Tele2 är vi övertygade om att konkurrens är något alla vinner på, och i det här fallet kommer HNABs hyresgäster att få en ökad valfrihet och lägre priser, säger Martin Cullberg, ansvarig för infrastruktur- och nätförsäljning på Tele2 Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.