Tele2 och Foodora testar drönar-mattransport

5g Foodora steppar upp obemannade transport-försöken tillsammans med Tele2. Nu testar man drönare för att leverera Mcdonalds-mat till en strand i Stockholm.

Tele2 och Foodora testar drönar-mattransport

– Det känns väldigt roligt att Mcdonalds vill kroka arm med oss och Foodoras innovationer inom logistik. Vi vill göra det möjligt med snabba leveranser till alla i Sverige. Det ska inte vara skillnad om man bor i Göteborg eller en mindre ort i norra Sverige, säger Hans Skruvfors, koncernchef på Foodora i ett pressmeddelande.

Drönaren Droona ska transportera Mcdonalds-mat från en restaurang i Gustavsberg i Nacka till Grisslinge Havsbad, där en platå har byggts upp för att kunna ta emot drönaren.

Om två veckor kan besökare på stranden gå in i Foodoras app och beställa mat och få den levererad med drönare.

– Vi har tidigare tillsammans foodora testat självkörande leveranser på land uppkopplade med 5g. I takt med att vi bygger ut 5g-nätet så är naturligtvis vår ambition att kunna använda tekniken även till drönarleveranser i luften, säger Stefan Trampus, chef för företagsaffären på Tele2.

Foodora och Tele2 har tidigare testat leveransroboten Doora för att leverera mat på Stockholms gator. Läs mer om det testet här.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.