Tele2 och HCL i iot-allians

Bransch Tele2 och HCL ska samarbeta inom områdena m2m och iot, särskilt inom vården. Med den nya alliansen hoppas företagen få en stark ställning på marknaden.

Företagen planerar bland annat att utveckla system för patientövervakning på distans, där informationen ska finnas tillgänglig i en smartphone. Målet med HCL:s och Tele2:s allians är att plocka en stark position på främst den europeiska marknaden för m2m- och iot-lösningar. Något som båda företagen beskriver som en växande och intressant marknad.

– Vi är glada över att knyta till oss en partner med så stark kapacitet inom m2m och iot som HCL. Vår unika och fokuserade approach till m2m- och iot-marknaden har hittills visat sig vara framgångsrik, vilket har gett oss möjligheten att leverera de bästa möjliga lösningarna till våra kunder, säger Rami Avdan, försäljningsdirektör på Tele2 M2M Global Solutions.

Enligt planerna blir HCL:s del att stå för implementation, integration, utrullning och support, medan Tele2 står för uppkoppling.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.