Tele2 och IBM inleder iot-samarbete

Affärer Operatören Tele2 och IBM inleder samarbete som ska ge Internet of Things (iot) en skjuts framåt. Samtidigt meddelar Tele2 att de börjar bygga ett iot-optimerat nätverk i Storgöteborg.

Tele2 och IBM inleder ett samarbete för att göra det enklare för kunder att implementera Internet of Things-teknik i sin verksamhet. Tillsammans kommer de erbjuda ett gemensamt IoT-startpaket för att hjälpa kunder implementera tekniken snabbare, enligt Dagens Industri.

Partnerskapet innebär att Tele2 kommer bidra med global uppkoppling och relaterade kommunikationstjänster medan IBM bidrar med sina hårdvaruplattformar, bland annat den välkända Watson iot-plattformen samt Global Business Solutions (GBS) för att skapa erbjudanden åt industrier.

I samband med samarbetet inleder nu Tele2 byggandet av ett nytt iot-optimerat nätverk i Storgöteborg. Det nya nätverket, som har döpts till LoRa, lämpar sig speciellt för applikationer som kräver lägre bandbredd och enheter där batteritiden är en viktig faktor, vilket är vanliga faktorer när det gäller iot.

”Vi är övertygande om att våra kunder kommer att behöva ett brett spektrum av ny teknik inom iot-området. Tele2 vill vi ge dem möjligheten att använda så många av dessa nya tekniker som möjligt på sätt som är både lättare och mer flexibla. Denna lansering är ett steg i den riktningen.” skriver Rami Avidan, Managing Director på Tele2 iot i ett pressmeddelande.

Nätverksbygget sker i samarbete med Talkpool AB och beräknas vara igång under tredje kvartalet 2016.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.